Perfectionisme

Ben ik een perfectionist?

Veel twintigers en dertigers zijn perfectionistisch. Niet alleen op het gebied van werk of studie, maar ook wat betreft hun sociale leven. Hoe hoger jij de lat voor jezelf legt, hoe hoger je de druk voor jezelf opvoert. Dit kan op den duur leiden tot ongezonde stress.

Perfectionisme kan er ook voor zorgen dat je dingen uitstelt of dat je er niet eens meer aan begint. Zo lijden je werkprestaties, je relaties en uiteindelijk je gezondheid onder je drang naar perfectie.

Heb jij ook last van een stemmetje in je hoofd dat constant vertelt dat het niet goed genoeg is, dat het nog beter kan? Dat je altijd voor het hoogst haalbare moet gaan? 

Je kunt leren om de lat lager te leggen en milder te zijn voor jezelf. Dit maakt je uiteindelijk blijer, energieker en productiever. 

perfectionisme behandeling door online psycholoog

Zelftest perfectionisme

Is jouw perfectionisme nog gezond of kan je misschien hulp gebruiken? Doe de perfectionisme test. De test stelt géén diagnose. Perfectionisme is geen psychische stoornis, maar het kan je wel flink in de weg zitten. 

Als jij je zorgen maakt over de klachten die je ervaart, adviseren wij je contact op te nemen met je huisarts, ongeacht de uitkomst van de zelftest. Je kan ook een gratis en vrijblijvend adviesgesprek inplannen met een van onze psychologen.

Perfectie is een illusie

In deze video wordt mooi uitgelegd dat perfectie een illusie is en dat je juist kan leren van de dingen die mis gaan.

Online therapie bij perfectionisme

Ervaar jij psychische klachten door je perfectionisme? Bij Stroomlijn bieden we verschillende zorgtrajecten en online modules om uiteenlopende psychische klachten te behandelen.

De keuze voor een behandelvorm is afhankelijk van de aard en ernst van je klachten en je persoonlijke voorkeur. We vertellen je hier graag meer over.

Let op: perfectionisme valt niet onder verzekerde zorg. Tenzij het onderdeel is van een andere psychische aandoening.