De psychologen van Stroomlijn hebben veel ervaring met EMDR bij trauma, angst, fobieën of paniek. 

 

Wat is EMDR?

Bij Stroomlijn werken we onder andere met EMDR. Dit staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Deze therapievorm is ontwikkeld voor mensen die last hebben van de gevolgen van traumatische ervaringen

Het doel van EMDR is je te helpen de herinneringen aan de ingrijpende gebeurtenissen te verwerken, met de bedoeling daarmee de klachten te verminderen of te laten verdwijnen.

Vaak gaat het om zich opdringende herinneringen aan de schokkende gebeurtenis, waaronder angstwekkende beelden (herbelevingen; 'flashbacks' ) en nachtmerries. Andere klachten die vaak voorkomen zijn schrik- en vermijdingsreacties. Als er aan bepaalde criteria wordt voldaan spreekt men van een posttraumatische stressstoornis (PTSS).

EMDR kan soms ook worden ingezet bij bepaalde angstklachten, zoals een paniekstoornis of een specifieke fobie. Denk bijvoorbeeld aan emetofobie (braakangst), angst voor autorijden op de snelweg of de angst voor een paniekaanval. Weten of EMDR jou kan helpen? Plan dan een vrijblijvende afspraak met een van onze psychologen.

Onze psychologen zijn gespecialiseerd in het behandelen van jongvolwassenen, studenten, twintigers en dertigers.

online EMDR of op locatie, behandeling bij PTSS en trauma klachten

Hoe werkt EMDR?

Bij EMDR worden oogbewegingen en soms klikjes/piepjes per koptelefoon aangeboden terwijl je je probeert te concentreren op de beladen informatie.  Aangezien het wel wat van je incasseringsvermogen vraagt kijkt je psycholoog altijd eerst goed samen met jou of EMDR op dit moment de juiste keuze is.

Wil je meer lezen over de achtergrond van EMDR en de effecten? Klik dan hier om de folder te downloaden.

Online EMDR

Tegenwoordig kan EMDR ook heel goed als vorm van online therapie worden aangeboden. Je ziet dan op je beeldscherm bijvoorbeeld een balletje op en neer gaan, wat je met je ogen moet volgen. Je online psycholoog kan dit op afstand aansturen, het balletje sneller of juist langzamer laten bewegen en jou instructies geven. 

Als tijdens het intakegesprek blijkt dat een online EMDR behandeling bij jouw hulpvraag en je klachten past zal je psycholoog hier nog meer over uitleggen.

Meer weten? In onderstaande planner kan je zelf direct een kennismakingsgesprek inplannen.