We gebruiken alleen bewezen effectieve behandeltechnieken 

Behandelmethoden

Tijdens het intakegesprek bekijken we samen welke behandelvorm het beste bij jou en je hulpvraag past.

De gekozen behandelvorm is afhankelijk van de aard en de ernst van je klachten. En natuurlijk speelt ook je persoonlijke voorkeur een rol.

In alle behandelingen staat het leren omgaan met tegenslag en nare gevoelens/gedachten, aandacht voor wat je echt belangrijk vindt in het leven, autonomie en zelfcompassie centraal.

Bij de meeste behandelingen werken we met eHealth-modules, zodat je ook zelfstandig verder kan werken. Waar eHealth geen optie is, zorgen we voor andere huiswerkopdrachten.

De meest toegepaste behandeltechnieken zijn EMDR, Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Cognitieve Gedragstherapie (CGT) en technieken uit de Schematherapie. 

EMDR

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van traumatische ervaringen. Lees meer over EMDR.

Acceptance and Commitment Therapy

ACT (spreek uit "ekt") staat voor Acceptance and Commitment Therapy. ACT is een nieuwe, wetenschappelijk onderbouwde behandelmethode voor psychische problemen. ACT is inzetbaar bij verschillende problemen, waaronder angst, depressie en lichamelijke ongemakken. ACT richt zich op het vergroten van je persoonlijke veerkracht. Lees meer over ACT.

Cognitieve gedragstherapie

Cognitieve gedragstherapie (CGT) is een vorm van psychotherapie die je leert om anders tegen problematische situaties aan te kijken en er anders mee om te gaan. Het is bewezen effectief bij tal van psychische stoornissen. Lees meer over CGT.

Schematherapie

Schematherapie is gericht op het herkennen van je nare gevoelens en hardnekkige (gedrags)patronen, met als doel hier meer grip op te krijgen of die te veranderen. De technieken uit deze vorm van therapie kunnen worden ingezet bij (milde) persoonlijkheidsproblematiek en diverse andere klachten. Lees meer over Schematherapie.

Single Session Therapy

Single Session Therapy (SST) is een behandelvorm die in de Verenigde Staten veel wordt toegepast door bekende psychologen, zoals Esther Perel. Het is een zeer effectieve vorm van psychotherapie, bestaande uit slechts een sessie, zonder vervolg. Lees meer over SST en de toepassingen in onze praktijk. 

Groepstherapie

Door in een groep te oefenen met delen wat je denkt en voelt, kan je in een veilige omgeving ervaringen opdoen en oefenen met nieuw gedrag. Daarbij ligt de kracht van de groep in steun en herkenning vinden bij elkaar: je zult merken dat jij niet de enige bent die zo worstelt! Lees meer over onze groepsbehandelingen.