Single Session Therapy

Wat is Single Session Therapy? 

Met Single Session Therapy (SST) helpen we je bij het oplossen van een afgebakende klacht, probleem of dilemma binnen slechts één enkele therapeutische sessie. We bieden praktische & concrete oplossingen waarmee jij direct zelf verandering kan aanbrengen in je leven.

Na de sessie toch behoefte aan een follow up of nog een andere hulpvraag? Plan dan gerust een tijdje later jouw tweede SST sessie.  

Voor wie? 

Single Session Therapy is geschikt voor allerlei soorten psychische problemen. Onze ervaren psychologen zijn met name gespecialiseerd in het snel en doelgericht behandelen van veelvoorkomende mentale klachten bij twintigers en dertigers. 

SST betreft géén vergoede zorg. Je betaalt de sessie dus zelf en hebt geen verwijzing van je huisarts nodig.  

Direct een afspraak maken? Plan hier jouw afspraak rechtstreeks in de agenda van de psycholoog.

Wanneer is SST geschikt?

Single Session Therapy kan effectief zijn bij uiteenlopende klachten en problemen. Onderwerpen die vaak aan bod komen zijn bijvoorbeeld: 

 • Identiteitsvragen: waar sta ik, wat vind ik belangrijk en waar wil ik naartoe in mijn leven?)

 • Conflicten: ruzie met je partner, vriend of collega

 • Stress balans tussen werk en privé, grenzen aangeven, ontspannen

 • Verlieservaringen: scheiding, overlijden dierbare, ontslag

 • Keuzestress / twijfels: belangrijke beslissingen wat betreft werk, studie, wonen, relaties

 • Slaapproblemen

 • Leefstijlverandering: hoe motiveer je jezelf tot gezonder eten, meer bewegen, minder alcohol drinken
 • Onzekerheid: hoe kan je assertiever worden en beter voor jezelf opkomen
 • Perfectionisme en faalangst: hoe leg je de lat minder hoog voor jezelf
 • Levensfase: studie/werk, samenwonen, trouwen, verhuizen, kind krijgen
 • Specifieke angsten: fobieën, paniek, sociale angst
 • Piekeren 

Single Session Therapy bij Stroomlijn werkt als volgt:

1. Plan een afspraak

Plan zelf direct jouw afspraak in de online agenda van de psycholoog. 

2. Voorbereiding

Voorafgaand aan het gesprek bereid je je goed voor door jezelf af te vragen: 

Wat wil ik bespreken? Wat wil ik oplossen? Wat is mijn doel? Wat wil ik uit de sessie halen? Wat zijn mijn sterke kanten? Wat maakt dat ik juist nu een sessie wil? Wat heb ik al geprobeerd en welk effect heeft dat gehad?

3. Tijdens de sessie

Tijdens de sessie: Samen met een ervaren psycholoog zoom je dieper in op hetgeen jij wil bereiken/veranderen/oplossen. Jullie brengen zoveel mogelijk focus aan en formuleren een concreet doel.

Samen onderzoek je welke stappen nodig zijn om naar het gewenste doel te werken, wat hierbij kan helpen en wie je hierbij kan betrekken. We richten ons op jouw kracht en vermogen om zelf naar de gewenste verandering toe te kunnen werken.

De psycholoog heeft een uitgebreide toolbox aan ervaring en behandelmethodieken die hij/zij zal inzetten om deze sessie zo efficient en effectief mogelijk te maken. Denk hierbij aan elementen uit de CGT, ACT, EMDR, Oplossingsgerichte therapie. 

4. Na de sessie

Werk voor jezelf uit wat je hebt geleerd in de sessie. Welke inzichten hebben je op weg geholpen? Wat wordt je plan van aanpak? Wat zijn concrete afspraken en doelstellingen? Wie uit je omgeving ga je betrekken? Waar ga je direct mee aan de slag?

Online Single Session Therapy

Wij bieden Single Session Therapy bij voorkeur online aan. Bij een online sessie zit je beiden direct klaar voor het gesprek en gaat er geen tijd verloren aan randzaken. Een online sessie is flexibel in te plannen in een drukke werkweek. Wel zo efficiënt dus. 

Kosten

Single Session Therapy met een ervaren geregistreerd psycholoog kost bij Stroomlijn eenmalig 196 euro (sessieduur circa 60 minuten).

Geen verwijzing

Deze behandelvorm wordt niet vergoed door je zorgverzekering. Je hebt voor een SST sessie daarom geen verwijsbrief van je huisarts nodig. Voordeel is dat je eigen risico niet wordt aangesproken. Bij een regulier behandeltraject brengt je zorgverzekeraar je eigen risico van 385 euro wel bij jou in rekening (mits nog niet opgebruikt aan andere zorg). 

Afspraak maken?

Plan zelf jouw single sessie in de agenda van de psycholoog. De kosten van de sessie betaal je bij het inplannen van het gesprek eenvoudig via IDeal

Je ontvangt daarna direct een mail met de bevestiging van je afspraak en het formulier dat je kunt gebruiken om je gesprek voor te bereiden. 

Wil je jouw gesprek annuleren of verzetten? Dat kan tot 24u van tevoren door te mailen naar stroomlijn@onlinepsychologie.nl. Je krijgt dan het volledige bedrag teruggestort op je rekening.