Waarom Stroomlijn? 

Onze aanpak is transparant, persoonlijk en gelijkwaardig. Iederéén worstelt soms met lastige dingen en iedereen kan dus psychische klachten ontwikkelen. Toch ervaart ruim de helft van de jonge mensen met psychische klachten het als een taboe om erover te praten. 

Bij Stroomlijn vinden we het belangrijk dat het hebben van psychische klachten niet raar wordt gevonden: Worstelingen en tegenslag horen bij het leven, maar als je het even niet meer weet is hulp vragen niet erg.

Met ons overzichtelijke online en offline aanbod bieden we een effectieve en laagdrempelige manier om mentale klachten te verminderen en psychologische flexibiliteit te vergroten. 

Bij Stroomlijn houden we onze werkwijze en de kosten zo helder en inzichtelijk mogelijk. We behandelen zo kort als mogelijk en zo lang als nodig. De therapieën worden professioneel begeleid door ervaren en geregistreerde psychologen.


"What matters most is how well you walk through fire"

Charles Bukowski

 


Voor wie?

We richten ons op mensen die vastlopen in de levensfase tussen circa 18 en 40 jaar. We hebben ons gespecialiseerd in het behandelen van twintigers en dertigers, omdat zij zich duidelijk onderscheiden van voorgaande generaties. 

Millennials en Zoomers (Gen Z) zijn vaak ambitieus en staan openminded in het leven. Ze hebben andere ideeën en verwachtingen dan hun ouders. Dat brengt specifieke problematiek met zich mee en vraagt om een innovatieve en flexibele aanpak.

Ongeveer 50% van de arbeidsmarkt bestaat uit twintigers en dertigers. Maar liefst drie kwart van deze hoger opgeleide jonge mensen heeft last heeft stressklachten en burn-out gerelateerde klachten. Belangrijke veroorzakers zijn werk, studie, smartphone-gebruik en social media.

Vaak is sprake van sociale angst, slapeloosheid en concentratieproblemen. Ook kampen velen met een gevoel van onrust en leegte. Een deel van de millennials heeft professionele hulp nodig. 

 

Geen wachtlijst

Er is landelijk bepaald dat de maximaal aanvaardbare wachttijd in de GGZ 14 weken is. Dat is ruim 1/4 jaar! Veel praktijken en instellingen halen zelfs deze norm helaas niet. Dat vinden wij onacceptabel.

Bij Stroomlijn streven we ernaar geen wachtlijst te hebben. Na aanmelding kan je vaak direct aan de slag. Daarnaast probeert Stroomlijn mensen beter wegwijs te maken in het GGZ doolhof. Wij denken dat het al een hoop kan schelen als je weet waar je moet zijn met jouw klachten. Zo voorkom in ieder geval je dat je onnodig wacht op een behandeling die niet bij je past.