Groepsbehandeling "Stroomlijn je leven"

Leer je negatieve gevoelens en patronen te herkennen én te doorbreken

Voor wie?

Soms lopen dingen niet zo lekker in je leven. Misschien ben je ontevreden op je werk, lopen je vriendschappen wat stroef, ben je niet helemaal blij in je relatie, voel je je in het algemeen onzeker, angstig, somber of gewoonweg niet zo gelukkig. Je weet dat er dingen moeten veranderen en dat wil je ook graag. Maar hoe pak je dat aan? Waar moet je beginnen? Steeds kies je toch voor het oude vertrouwde, ook al merk je nu dat jij je hier eigenlijk helemaal niet meer goed bij voelt. De groepsbehandeling “Stroomlijn je leven” helpt je hierbij.

Gezond volwassen

In deze groep ligt het accent op het vinden en versterken van jouw eigen “Gezonde volwassene”. Deze term komt uit de Schematherapie. De Gezonde volwassene is die kant van jou die kiest voor leven, in plaats van overleven.

Het is de kant die weet wat jij nodig hebt (aan basisbehoeften) en daar ook voor kan en mag kiezen. Een kant van jou die gezond contact aangaat met anderen en ook oog heeft voor de gevoelige snaren en behoeften van jezelf en anderen.

Een kant van jou die ervoor kiest om gelukkig te zijn en hierbij passende keuzes maakt in zijn of haar leven. Omdat een mens graag kiest voor het oude vertrouwde, is dit niet altijd gemakkelijk. Vaak hebben mensen bepaalde patronen ontwikkeld (in de Schematherapie "schema’s" genoemd) die gezonde keuzes lijken te dwarsbomen.

Perfectionisme, onzekerheid, impulsiviteit en erg streng zijn voor jezelf, zijn daar voorbeelden van. In deze behandeling leer je hoe je steeds terugkerende vervelende gevoelens en hardnekkige patronen kunt veranderen.

Wat ga je doen?

In deze behandeling van 12 wekelijkse sessies gaan we stap voor stap jouw patronen ontdekken, onderzoeken en veranderen. Uitleg, herhaling en huiswerk zijn de pijlers van deze therapie. We zullen je tevens leren hoe je meer geduld en begrip voor jezelf opbrengt (zelfcompassie).

Deze therapievorm wordt bewust in een groep aangeboden. Veel mensen vinden het door hun eigen overtuigingen over zichzelf, of over anderen moeilijk om hun behoeften uit te spreken en open te zijn over wat er in hen omgaat. In de groepssessies kun je dit leren.

Door in de groep te oefenen met delen wat je denkt en voelt en wat je verlangens zijn, krijg je de gelegenheid om in een veilige omgeving hier nieuwe ervaringen in op te doen. Daarbij ligt de kracht van de groep in steun en herkenning vinden bij elkaar: je zult merken dat jij niet de enige bent die zo worstelt!

In de sessies combineren we therapeutische technieken uit de Schematherapie, ACT en de Positieve psychologie. Ook is er aandacht voor jouw lichamelijke gezondheid, want beweging en een gezonde leefstijl spelen een belangrijke rol in je welbevinden.

De groep bestaat uit ongeveer 6 tot 8 personen. Zie voor de eerstvolgende startdatum onderstaande tabel. 

Startdatum 2024 Tijdstip
Wordt nog bekend gemaakt

Behandelteam

Het behandelteam bestaat uit twee ervaren groepstherapeuten, Lisette van Aaken (L), Verpleegkundig Specialist GGZ en Iris van Bekkum (R), GZ-psycholoog.

Zij hebben jarenlange ervaring in het begeleiden van groepen. Samen zorgen ze voor een sfeer waarin alle groepsleden zich veilig en vertrouwd voelen. 

Aanmelden

Om je aan te melden voor deze groepsbehandeling plan je eerst een kennismakingsgesprek in. Tijdens dit gesprek bespreek je met een psycholoog of deze behandelvorm bij jou en je klachten past. 

De eigen bijdrage voor deelname aan de groep is € 21,95. Dit zijn de kosten voor aanschaf van het werkboek. Na de eerste bijeenkomst ontvang je hiervoor een factuur die je eenvoudig met IDeal kan betalen. 

Download hier de folder.

Locatie

De groepsbijeenkomsten vinden plaats op onze praktijklocatie locatie in Breda. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid voor de deur. 

Adres: Wilhelminapark 3, Breda