Fotografie: Het Communicatiemeisje

Iris van Bekkum, GZ-psycholoog

Iris is in 2004 afgestudeerd aan de Avans Hogeschool in Breda, met een diploma Maatschappelijk Werk en Dienstverlening.

In 2008 heeft ze de masteropleiding Orthopedagogiek aan de Vrije Universiteit afgerond.

Haar postmaster diploma tot GZ-Psycholoog heeft Iris in 2015 behaald.

Registraties:

  • BIG-register nummer: 79919627725
  • KvK nummer: 82289530
  • AGB code zorgverlener: 94101994

Achtergrond

De eerste jaren van mijn carrière heb ik vooral doorgebracht als begeleider en behandelaar in verschillende takken binnen de Jeugdzorg. De laatste 10 jaar heb ik me steeds meer gericht op het behandelen van (jong-)volwassenen en ben ik vooral werkzaam geweest in specialistische GGZ instellingen.

Hier heb ik veel ervaring opgedaan in het behandelen van persoonlijkheidsproblematiek, psychische klachten in combinatie met lichamelijke klachten of SOLK, trauma, identiteitsproblemen, negatief zelfbeeld, angstklachten, stemmingsklachten en levensfaseproblematiek.

In de loop der jaren heb ik me mooie behandelmethodieken eigen kunnen maken, zoals Mentalization Based Treatment (MBT), Schematherapie, EMDR, Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en Cognitieve Gedrags Therapie (CGT).

Waarom Stroomlijn?

Zowel in mijn werk als in mijn privéleven heb ik mijn eigen worstelingen gekend de afgelopen jaren. Ben ik wel een goede partner, dochter, zus, vriendin? Wat vind ik belangrijk in relaties met anderen? Doe ik het wel goed als moeder? En mijn carrière dan? Hoe zit het met mijn ambities? Alles goed willen doen en mezelf hoge eisen stellen is mij niet vreemd. Maar wat vind ik nou eigenlijk echt belangrijk in het leven? En hoe kan ik daar de juiste keuzes in maken? En ook… durf ik dat…?

De filosofie van Stroomlijn past heel erg goed bij mij. Iedereen heeft periodes in zijn of haar leven die wat minder gestroomlijnd lopen. Dat hoort bij het leven. Vaak kom je er zelf uit, maar soms lukt dat niet en dan heb je er hulp bij nodig. En daar is helemaal niets mis mee. Het mooiste aan mijn vak vind ik dat ik mensen op weg mag helpen in hun zoektocht naar (her)ontdekken wie ze zijn in de basis, wat hen drijft in het leven en waar ze gelukkig van worden.

In samenwerking met jou ben ik eerlijk, transparant en niet veroordelend. Ik vind de vertrouwensrelatie die wij samen opbouwen een van de belangrijkste onderdelen in de behandeling. Natuurlijk stellen we samen doelen op die je graag wilt bereiken, maar daarbij vind ik de weg ernaartoe en de ontdekkingen die je daarbij doet net zo belangrijk.