Lisette van Aaken, Verpleegkundig specialist GGZ

Lisette voltooide in 1988 de inservice A verpleegkunde opleiding in Catharina ziekenhuis in Eindhoven en in 1990 de inservice B verpleegkunde opleiding in Reinier van Arkel in Vught.

In 2006 heeft zij de master opleiding MANP tot verpleegkundig specialist GGZ aan de Fontys Hogeschool in Tilburg afgerond.
Haar opleiding Master Coach Counselor bij het Europees Instituut de Baak sloot zij in 2015 af.

Vervolgens heeft zij verschillende opleidingen gevolgd om op psychologisch vlak zich verder te specialiseren. Dit waren onder andere EMDR, Cognitief Gedragstherapie (CGT) en Schematherapie.

Registraties:
• BIG-register 39027111530
• AGB-code zorgverlener 91006038
• KVK 82694648
• Lid van de verenging V&VN verpleegkundig specialist

Achtergrond

Ik ben gespecialiseerd in het behandelen van zwangere en jonge moeders met psychische klachten. Vanaf 2009 heb ik in het Amphia ziekenhuis Breda op de afdeling psychiatrie de POP poli mee opgericht. Met veel plezier en passie heb ik daar twaalf jaar gewerkt.

In nauwe samenwerking met gynaecologen, verloskundigen, kinderarts, maatschappelijk werk, JGZ, kindertherapeuten, vaktherapeuten, psychologen en psychiaters, heb ik ruime ervaring en kennis opgedaan rondom het behandelen van psychische klachten tijdens zwangerschap en of geboorte.

In mijn behandelingen maak ik onder andere gebruik van EMDR, cognitieve gedragstherapie en schematherapie.

Waarom Stroomlijn?

In 2021 ben ik als zzp bewust gaan samenwerken met Stroomlijn omdat ik veel ervaring heb in het werken met mensen tussen de 18 en 40 jaar.

Vervolgens heb ik in 2022 Praktijk Lisette van Aaken opgericht en werk ik vanuit deze praktijk nauw samen met Stroomlijn. In mijn praktijk bied ik psychologische zorg rondom zwangerschap en geboorte.

De levensfase tussen 18 en 40 jaar vind ik een boeiende periode, waarin vaak veel te doen is op verschillende dimensies van het bestaan. Zaken als problemen met zelfbeeld, onzekerheid, perfectionisme, angsten, somberheid, fysieke klachten of nare ervaringen, kunnen juist in deze fase in de weg zitten om te kunnen doen wat je waardevol vindt.
Door een luisterend oor te bieden en stil te staan bij wat jou uit balans heeft gebracht, ga ik samen met je op zoek naar waar en hoe het anders kan. Diep van binnen weten we meestal wel wat we beter zouden kunnen doen of laten. Maar om dit signaal op te volgen vraagt lef. De afgelopen jaren heb ik gemerkt dat ik echt blij word om mensen hierbij te helpen.
Naast mijn werkervaring kan ik natuurlijk ook putten uit mijn eigen ervaringen en strubbelingen, waarin ik probeer grip te krijgen op mijn leven als partner, moeder, dochter, (schoon)zus, vriendin, collega en nog veel meer.
Ondertussen weet ik dat ik moet zorgen voor mijn eigen ruimte, zodat ik de keuzes kan maken die voor mij van belang zijn. En natuurlijk stap ook ik van tijd tot tijd weer in de mijn bekende patronen. En dat is niet erg, als ik maar zorg dat ik weer ruimte creëer om te kunnen doen wat ik nodig heb.