Zelftest Zelfbeeld


Zelfbeeldtest

Als je een negatief (ofwel laag) zelfbeeld hebt, ben je vaak onzeker over jezelf, je lichaam of uiterlijke kenmerken. Dit wordt ook wel een minderwaardigheidscomplex genoemd.

Hoe positief is jouw zelfbeeld? Met bovenstaande test kun je je zelfbeeld meten. Deze zelfbeeldtest is een vertaling van de Rosenberg Self-Esteem Scale (RSE).


Binnenkort start bij Stroomlijn een nieuwe offline groepstraining gebaseerd op de COMET methode. COMET is een training waarbij je werkt aan het verbeteren van jouw zelfbeeld.


Behandeling negatief zelfbeeld

Ervaar jij psychische klachten door je onzekerheid? Bij Stroomlijn bieden we verschillende soorten behandelingen van een laag zelfbeeld. Zowel online als op de praktijk, of een mix daarvan.

De keuze voor een behandelvorm is afhankelijk van de aard en ernst van je klachten en je persoonlijke voorkeur. We vertellen je hier graag meer over tijdens een vrijblijvende kennismaking.

 

Sociale angst en laag zelfbeeld

Een negatief zelfbeeld kan leiden tot sociale angst. Merk je dat je steeds meer sociale gelegenheden uit de weg gaat? Dat je altijd bezig bent met de mening van anderen? Of dat het zweet je uitbreekt zodra je in het middelpunt van de belangstelling staat?  Lees meer over een sociale angststoornis in onderstaande blog.

 

Sociale angststoornis

Als je een sociale angststoornis hebt ben je continu bezig met de mening van anderen. Wat zullen ze van me vinden? Vinden ze dat ik raar loop of lach? Vinden ze me te dik, mijn kleren stom? Of vinden ze dat ik domme dingen zeg, of slechte grappen maak? Je bent er vaak zo mee bezig hoe je overkomt op anderen, dat je aandacht van het gesprek volledig weg is. En voor je het weet raak je daardoor de draad van het verhaal kwijt. Dat kan er voor zorgen dat sociale contacten stroef verlopen. En zo wordt je angst bevestigd.

Lees meer »