Wel of geen verwijsbrief?

Wil je in aanmerking te komen voor vergoeding van je behandeling? Dan heb je altijd een verwijzing nodig. Voor een verwijzing maak je eerst een afspraak bij je huisarts. Je bespreekt je klachten en geeft aan dat je graag een behandeling wilt bij Stroomlijn.


Met een geldige verwijzing wordt het intakegesprek altijd vergoed. Ook als na het gesprek blijkt dat er toch geen sprake is van een diagnose die voor een vergoeding in aanmerking komt.


Format verwijsbrief

Hieronder kan je een format verwijsbrief downloaden. Deze kan je eventueel uitprinten en meenemen naar je huisarts. Indien je huisarts akkoord gaat met de verwijzing, kan je de brief inscannen en eenvoudig uploaden in de cliëntomgeving.

De huisarts kan je ook via Zorgdomein (=online verwijssysteem) verwijzen naar Stroomlijn. Dan komt de aanmelding direct bij ons binnen en nemen wij contact met je op.

Klik hier voor meer informatie speciaal voor verwijzers. 


Je kan je ook zonder verwijzing van je huisarts aanmelden voor online therapie bij Stroomlijn. De zorg wordt dan niet vergoed. Je kan direct starten met de behandeling en betaalt per sessie. 


Geen verwijzing

Er kunnen verschillende redenen zijn om bewust niet te kiezen voor een verwijzing:

  • Je wil zo snel mogelijk starten (kortere wachttijd)
  • Je wil niet dat er een diagnose gesteld wordt.
  • Je hebt klachten waarvoor de behandeling niet wordt vergoed.
  • Je hebt maar een beperkt aantal gesprekken nodig en komt hiermee niet boven het eigen risico uit. 
  • Je hebt geen verwijzing van je huisarts en wil je rechtstreeks aanmelden.
  • Je werkgever neemt de kosten op zich.
  • Andere persoonlijke overwegingen.

Zonder verwijzing betaal je zelf de behandeling. Je krijgt dan na afloop van ieder gesprek een factuur. 

Vergoeding door je werkgever is soms ook een mogelijkheid. Dit kun je met je bedrijfsarts, leidinggevende of HR-afdeling overleggen.