Noor de Ridder, GZ-psycholoog

Mijn naam is Noor de Ridder en ik ben afgestudeerd GZ-psycholoog. Na de opleiding psychologie en masterspecialisatie kind en jeugd heb ik gewerkt in de specialistische GGZ. Hier heb ik ervaring opgedaan in het behandelen van trauma, hechting, angstklachten, depressie/stemmingsklachten, identiteitsproblemen, negatief zelfbeeld en intergenerationele (systemische) problematiek.

Het niet denken in hokjes, maar de ander zien als geheel én mens is wat bij mijn visie aansluit. Ik sta graag naast de ander om vanuit een samen positie en oplossingsgerichte manier op zoek te gaan naar wat werkt.

Mijn aanpak

Ik combineer graag elementen uit het protocollair werken (Cognitieve Gedragstherapie (CGT), Schematherapie, Oplossingsgerichte psychotherapie, EMDR, elementen vanuit de Acceptance and Commitment Therapy (ACT)) met een holistische kijk (werken vanuit o.a. intergenerationele patronen, lichaams- en ervaringsgerichte oefeningen).

Waarom Stroomlijn?

Op het moment dat door het (recente) moederschap mijn leven in een stroomversnelling terecht kwam, kwam ook stroomlijn op mijn pad. Dat kon geen toeval zijn! Deze stroomversnelling zorgde ervoor dat ik nog meer wilde gaan doen waar ik energie van krijg en wat bij mij past. De visie en werkwijze van Stroomlijn sluit hier goed bij aan.

Daarnaast ken ik ook het gevoel als iets niet (meer) stroomt. Soms kan het dan fijn zijn als iemand met je meekijkt om ervoor te zorgen dat je weer op weg geholpen wordt. Ik kijk graag met je mee om ervoor te zorgen dat het weer voor je mag gaan stromen.