Koen van Dalfsen, psycholoog

In 2019 heeft Koen de studies Klinische Psychologie en Sport- en Prestatiepsychologie afgerond aan de Universiteit van Amsterdam.

Daarna heeft hij zich verdiept in EMDR, Cognitieve gedragstherapie, Schematherapie en Acceptance and Commitment Therapy door het volgen van gerichte opleidingen.

 

Lidmaatschappen en registraties
Lid van het Nederlands Instituut voor Psychologen
Lid van de Vereniging EMDR Nederland
Lid van de Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapieën

Achtergrond

Als psycholoog heb ik ervaring opgedaan bij verschillende praktijken, zowel in de Basis- als in de Specialistische GGZ. In mijn werk help ik mensen om weer grip te krijgen op hun leven en samen te ontdekken waar hun kracht ligt. Ik werk met technieken uit cognitieve gedragstherapie, acceptance and commitment therapy, schematherapie, EMDR en sportpsychologie.

Samen met jou bekijk ik wat je wilt bereiken en wat je kunt doen om de uitdagingen van het leven aan te kunnen. Tijdens de behandeling zie ik jou als de expert van je eigen ervaringen. Jij hebt immers de meeste uren met jezelf doorgebracht. Samen met mijn kennis en evidence based behandelmethoden werken we toe naar een richting die voor jou goed voelt.

In onze sessies streef ik ernaar om een open en veilige omgeving te creëren. Hierbij kunnen we serieus praten over gevoelige thema’s met ruimte voor emoties en is er ook ruimte voor ontspanning en humor. Zo streven we ernaar dat je meer zelfinzicht ontwikkelt en voldoende handvatten hebt om verder te gaan met je eigen proces.

Waarom Stroomlijn?

Bij Stroomlijn staat het vinden van richting in je leven en het (her)ontdekken van voldoening centraal. Bij ons wordt elke cliënt persoonlijk benaderd, met aandacht voor hun specifieke behoeften. Persoonlijk kan ik mij vinden in de gedeelde waarden en de fijne werkomgeving van Stroomlijn, waarin ik mij optimaal kan ontwikkelen en mijn werk op de best mogelijke manier kan uitvoeren.