Jip Pedroli, Psycholoog

In 2016 heeft Jip de studies Klinische psychologie en Sociale Psychologie afgerond aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna heeft zij haar kennis verdiept met het volgen van opleidingen in Cognitieve gedragstherapie (CGT), EMDR, schema-therapie en Acceptance and Commitment Therapy (ACT).

Lidmaatschappen en registraties
• Lid van het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP)
• Lid van de Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapieën (VGCt)
• AGB-code: 94111793

Achtergrond

Als zelfstandig psycholoog heb ik gewerkt bij praktijken binnen de basis- en specialistische GGZ waar ik ervaring heb opgedaan met de behandeling van volwassenen met verschillende psychische klachten.

Je kunt bij mij o.a. terecht met problematiek rondom angst, depressie, rouw, stress en burn-out, trauma, en zelfbeeld. Daarnaast heb ik ervaring met coaching op gebied van werk, re-integratie en persoonlijke ontwikkeling.

Mijn aanpak

In de behandeling werk ik met wetenschappelijk bewezen effectieve methoden waarbij interventies uit de cognitieve gedragstherapie, EMDR, schema-therapie en Acceptance & Commitment Therapy centraal staan.

Verder werk ik vanuit de visie dat lichaam en geest nauw met elkaar verbonden zijn en probeer ik kennis vanuit begrip hand in hand te laten gaan met kennis vanuit ervaring. Naast praten en nadenken leg ik binnen de sessies ook de focus op voelen en beleven van je binnenwereld. Hiervoor zet ik bijvoorbeeld mindfulness- en ervaringsgerichte technieken in.

Van cliënten krijg ik terug dat ik betrokken, rustig, kundig en doortastend ben. In de behandelrelatie vind ik het belangrijk dat je helemaal jezelf kunt zijn en ik streef naar een oprechte, gelijkwaardige benadering afgestemd op jou als persoon. Met aandacht en een open blik ga ik graag samen op onderzoek uit om te ontdekken wat er nodig is in jouw proces en bied ik een stevige hand bij het doelgericht aangaan van moeilijke stappen.

Ik geloof, en weet uit eigen ervaring met de worstelingen als millennial, dat het stilstaan bij klachten, valkuilen, gevoelens en gedachten, maar ook waarden, krachten en behoeftes, tot ver na therapie van blijvende waarde is. Zelfonderzoek heeft mij geholpen om nog beter aan te sluiten bij de mensen met wie ik werk en het inspireert mij om anderen te begeleiden om het beste uit zichzelf te halen.

Waarom Stroomlijn?

De missie en visie van Stroomlijn om op een persoonlijke, flexibele, passende en toegankelijke manier zorg te bieden spreken mij erg aan. Stroomlijn biedt mij de mogelijkheid om mijn beroep uit te voeren en mij professioneel te ontwikkelen in een positief werkklimaat en te werken met een doelgroep waar ik veel affiniteit mee heb.