ellen klerks, GZ-psycholoog en praktijkhouder Stroomlijn

Ellen Klerks, GZ-psycholoog en praktijkhouder

Dr. Ellen Klerks is in 2003 afgestudeerd in de Klinische Psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

In 2010 is ze gepromoveerd in de Ontwikkelingspsychologie op o.a. het onderwerp "Stress en sociale status bij kinderen". In 2012 heeft zij haar postdoctorale opleiding tot GZ-psycholoog afgerond. 

Registraties:

  • BIG-register nr. 89915668225.

  • AGB-code zorgverlener: 94016732

  • AGB-code praktijk: 94065950

  • Lid van het NIP

Achtergrond

Na ruim 17 jaar als onderzoeker, psycholoog en leidinggevende in verschillende organisaties te hebben gewerkt, heb ik begin 2021 de overstap naar het zelfstandig ondernemen gemaakt. Ik heb gekozen voor een laagdrempelige en toekomstbestendige psychologiepraktijk zonder wachtlijst. De werkwijze van Stroomlijn is persoonlijk, flexibel en transparant. 

Mijn specialisatie ligt met name op het gebied van SOLK, ofwel somatisch onverklaarde lichamelijke klachten. Denk hierbij aan (chronische) vermoeidheid, burn-out, pijn of andere lichamelijke klachten waarvoor geen oorzaak kan worden gevonden.

Daarnaast kan ik je helpen bij somberheid, angst, paniek, piekeren, slapeloosheid, onzekerheid, negatief zelfbeeld, levensfaseproblematiek en identiteitsvraagstukken (niet goed weten wie je bent en wat je wil in je leven).

Ik neem je klachten altijd serieus. Samen besteden we aandacht aan de onderliggende factoren en stellen concrete doelen. Tijdens de behandeling ligt de focus vooral op jou als persoon en wat jij belangrijk vindt in het leven. Hierdoor is de behandeling positief, constructief en doelgericht. 

Online behandelen

Als psycholoog heb ik veel ervaring opgedaan met online behandelen. Ook heb ik meegewerkt aan verschillende wetenschappelijke onderzoeken naar de effectiviteit van online therapie. Telkens kwam naar voren dat online behandelen effectief kan zijn. Soms zelfs effectiever dan een traditionele behandeling!

Sinds de coronacrisis heeft inmiddels bijna iedereen ervaring met beeldbellen. Zelf vind ik dit een prettige, efficiënte en laagdrempelige manier om op afstand echt contact te maken met mensen. Ik snap het echter ook heel goed als je de voorkeur geeft aan "offline" contact. In dat geval ontmoet ik je graag op de praktijk. 

Bij Stroomlijn kan je helemaal zelf kiezen hoe jij je behandeling vorm wil geven. Flexibiliteit en eigen regie staan voorop!

Waarom Stroomlijn?

Inmiddels ben ik de 40 gepasseerd. In de afgelopen twintig jaar heb ik zelf uiteraard ook heel wat keuzestress, worstelingen en dertigersdilemma's ervaren.

Deze persoonlijke ervaringen, in combinatie met mijn werkervaring op verschillende plekken, hebben mij geholpen bewust te kiezen. Om in mijn praktijk te gaan doen wat ik écht leuk vind. Ik word er oprecht blij van om jonge, gemotiveerde, open-minded mensen te begeleiden in de 'beslisfase' van hun leven.

Tijdens de behandeling kijken we samen naar jouw doelen, dromen en obstakels. We onderzoeken welke handvatten jij nodig hebt om bewust (weer) richting aan je leven te geven. Samen stroomlijnen dus!

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in de online agenda. Dit kan op werkdagen al binnen 24u.