Overige angststoornissen

Wat is een angststoornis?

Angst is een emotionele reactie op een situatie die je angstig maakt. Bij deze confrontatie zal je dus hevige emoties ervaren die kunnen leiden tot het vermijden van de situatie.

Uit onderzoek is gebleken dat 1 op de 5 Nederlanders last heeft van angst. Bang zijn is normaal, maar als je merkt dat je steeds meer zaken uit de weg gaat en de angst je leven gaat beheersen kan je misschien wel hulp gebruiken.

Er bestaan veel verschillende soorten angststoornissen. Bekende angststoornissen zijn o.a. PTSS, hypochondrie, faalangst, paniek, gegeneraliseerde angst, bloosangst, sociale angst, specifieke fobieën (denk bijvoorbeeld aan angst voor spinnen, vliegangst of emetofobie ofwel overgeefangst), hoogtevrees, pleinvrees en verlatingsangst.  

 

Zelftest angst

Heb jij last van angstklachten? Doe bovenstaande zelftest over angst. De test meet angstklachten in het algemeen, geen specifieke angststoornissen. De test is gebaseerd op een subschaal van de Hospital Anxiety and Depression Scale (HADS).


“Everything you’ve ever wanted is on the other side of fear.”


- George Addair -


Specifieke angstklachten

Meer informatie over specifieke vormen van angst, zoals faalangst, sociale angst, paniek, overmatig piekeren (GAS) en trauma (PTSS) vind je hier.

 

Online therapie bij angstklachten

Bij Stroomlijn bieden we verschillende zorgtrajecten en online modules om paniekklachten te behandelen. We behandelen angst met EMDR, CGT of ACT. 

De keuze voor een therapievorm is afhankelijk van de aard en ernst van je klachten en jouw persoonlijke voorkeur. We vertellen je hier graag meer over tijdens een telefonische kennismaking.