Depressieve klachten

Een dipje of erger?

Het is normaal om je weleens somber te voelen. Iedereen heeft wel eens een dip waarbij sombere gevoelens langer aanhouden.

Meestal kun je tijdens deze sombere periodes nog wel plezier beleven aan leuke dingen. Bij een depressie is dat anders. Daar zijn alleen de negatieve gevoelens nog aanwezig. Op een gegeven moment kan het functioneren op je studie of werk hieronder gaan lijden. Soms zijn er gedachten over de dood en/of voel je je schuldig en waardeloos.

 

Zelftest depressie

Herken jij deze signalen? Weten of je gewoon een dipje hebt, of misschien wel depressieve klachten hebt? Doe de depressietest. De test is gebaseerd op een subschaal van de Hospital Anxiety and Depression Scale (HADS). 

De test stelt géén diagnose. Als jij je zorgen maakt over de klachten die je ervaart, adviseren wij je contact op te nemen met je huisarts, ongeacht de uitkomst van de zelftest.

Uitleg over depressie

In onderstaande video wordt goed uitgelegd wat er in je hoofd gebeurt als je depressief bent. 

Online therapie bij Depressie

Bij Stroomlijn bieden we verschillende zorgtrajecten en online modules om depressie en andere stemmingsklachten te behandelen. We behandelen met name door middel van online CGT of ACT. De keuze voor een behandelvorm is afhankelijk van de aard en ernst van je klachten en je persoonlijke voorkeur. We vertellen je hier graag meer over tijdens een gratis en vrijblijvende kennismaking.