Volledig de eigen regie tijdens je behandeling? Kies voor een eHealth module.

eHealth modules

Naast de blended zorgtrajecten, waarbij face-to-face gesprekken met je psycholoog worden afgewisseld met een eHealth programma, biedt Stroomlijn ook zes op zichzelf staande eHealth modules. Deze kan je zelfstandig in je eigen tempo doorlopen. Je krijgt wekelijks schriftelijke feedback van je psycholoog op gemaakte opdrachten. 

Elke module bestaat uit psycho-educatie, oefeningen/opdrachten, video- en audiomateriaal. De modules zijn ontwikkeld op basis van Cognitieve Gedragstherapie (CGT), Mindfulness, Acceptance and Commitment Therapie (ACT), Positieve psychologie en/of Interpersoonlijke therapie. Alle modules zijn gebaseerd op de laatste stand van de wetenschap.

In principe worden er bij het afzonderlijk volgen van de online modules geen face-to-face sessies gepland. Wil je toch een keer beeldbellen met je psycholoog of langskomen op de praktijk? Dan boek je gewoon een losse sessie in de online agenda. De prijzen voor losse sessies staan onderaan deze pagina.

Voordat je start met een module heb je eerst een een telefonisch kennismakingsgesprek met je online psycholoog. In dat gesprek wordt gekeken of deze behandelvorm past bij jou, je hulpvraag en de ernst van je klachten. 

Stroomlijn biedt zes verschillende zelfstandig te doorlopen eHealth modules:

 1. Acceptance and Commitment Therapy (ACT)

 2. Depressie

 3. Paniek

 4. Piekeren

 5. Mindfulness

 6. Slapeloosheid

 

  Stroomlijn biedt nu tijdelijk ook de zelfhulpmodule "Grip op coronastress" aan. Klik hier voor meer informatie.


  Module 1:

  Acceptance and Commitment Therapie (ACT)

  In de module leer je om op een flexibele manier om te gaan met vervelende gedachten en gevoelens. Doel: vergroting van je persoonlijke veerkracht en kwaliteit van leven. Inzetbaar bij diverse klachten, zoals somberheid, angst, stress/spanning, onzekerheid en piekeren. De module bestaat uit de volgende deelmodules:

  1. Wat is ACT?
  2. Creatieve hopeloosheid (Worstelen)
  3. Acceptatie (Ruimte maken)
  4. Defusie (Afstand nemen)
  5. Zelf als context (Identiteit)
  6. Hier en nu (Aandacht)
  7. Waarden (Oriënteren)
  8. Toegewijd handelen (Investeren)
  9. Psychologische flexibiliteit (ACT in haar totaliteit)

  De deelmodules bieden psycho-educatie, oefeningen en video- en audiomateriaal aan waarbij elke deelmodule ingaat op een ander onderwerp en/of vaardigheid binnen ACT.

  Lees meer over ACT.

  Duur Prijs
  9 weken € 270

  Module 2:

  Depressie

  Deze module is bedoeld om depressieve klachten te verminderen. De module bestaat uit de volgende deelmodules:

  1. Inzicht en bewustwording
  2. Je leefstijl beïnvloedt hoe je je voelt
  3. Actief worden en je dag structureren
  4. Omgaan met negatieve gedachten
  5. Grip op piekeren
  6. Lichtpunten leren zien
  7. Jij en de wereld om je heen
  8. Voorkom terugval

  De deelmodules bieden psycho-educatie, oefeningen, video- en audiomateriaal aan en zijn ontwikkeld op basis van cognitieve gedragstherapie, mindfulness, positieve psychologie en interpersoonlijke therapie.

  Duur Prijs
  8 weken € 240

  Module 3:

  Paniek

  Bedoeld voor mensen die regelmatig last hebben van paniekaanvallen. Daarnaast ook geschikt voor mensen die kampen met paniekaanvallen als gevolg van een andere psychische stoornis, zoals een sociale angststoornis of specifieke fobie.

  Het doel van de module is het trainen van vaardigheden om angst en paniekklachten te overwinnen of ze de baas te blijven. Bij het vormgeven van de inhoud van de module is gebruik gemaakt van de inzichten uit de cognitieve gedragstherapie. Onderwerpen die in de module aan bod komen:

  • Angst en paniek begrijpen: verminderen van angst en paniek begint met weten dat je last hebt van angst, in welke situaties je angstig bent en waarvoor je precies bang bent.
  • Stress en ontspanning: een gezonde leefstijl maakt je weerbaarder tegen stress en angst.
  • Angst en gedrag: om minder angst en spanning te gaan voelen, is het nodig jezelf bloot te stellen aan situaties die je eng vindt.
  • Denkpatronen doorbreken: door je bewust te worden van je eigen gedachten, krijg je meer inzicht in je angstklachten.

   

  Duur Prijs
  9 weken € 270

  Module 4:

  Piekeren

  Deze module is bedoeld om piekerklachten te verminderen.

  De module bestaat uit de volgende deelmodules:

  • 1. Inzicht en bewustwording
  • 2. De rol van je gedachten
  • 3. Vermijdings- en veiligheidsgedrag
  • 4. Grip op piekeren
  • 5. Lichtpunten leren zien
  • 6. Leren ontspannen en in het hier en nu leven
  • 7. De bredere context
  • 8. Voorkom terugval

  De deelmodules bieden psycho-educatie, oefeningen, video- en audiomateriaal aan en zijn ontwikkeld op basis van cognitieve gedragstherapie, mindfulness, positieve psychologie en interpersoonlijke therapie.

  Duur Prijs
  8 weken € 240

  Module 5:

  Mindfulness

  Mindfulness kan worden ingezet bij tal van lichamelijke en psychologische klachten. Ook als er geen klachten zijn, kan mindfulness de levenskwaliteit vergroten. Mindfulness is een manier is om bewuster te leven en kan ervoor zorgen dat men een betere grip krijgt op zijn of haar geest.

  Deze module is gebaseerd op de Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT).
  De module bestaat uit de volgende deelmodules:

  1. Wat is mindfulness?
  2. Omgaan met moeilijkheden
  3. Je adem als anker
  4. Aanwezig blijven
  5. Acceptatie
  6. Je gedachten zijn geen feiten
  7. De toekomst en zorgen voor jezelf

  De deelmodules bieden psycho-educatie, oefeningen, video- en audiomateriaal aan waarbij elke deelmodule ingaat op een ander onderwerp en/of techniek binnen de MBCT.

  Duur Prijs
  7 weken € 210

  Module 6:

  Slapeloosheid (insomnia)

  Bedoeld voor mensen die kampen met slapeloosheid (insomnia). Denk daarbij aan inslaapproblemen, doorslaapproblemen en/of te vroeg wakker worden. Geschikt voor mensen die in het dagelijks leven veel hinder ondervinden van hun slaapproblemen. De module kan ook worden ingezet bij mensen die last hebben van slaapproblemen ten gevolge van een andere psychische stoornis, zoals een depressie.

  Deze module helpt je om te oefenen met verschillende manieren waarop je in de goede slaapmodus kunt komen. Ook leer je verstorende factoren te herkennen en aan te pakken.

  De module bestaat uit de volgende deelmodules:

  1. Het belang van slaap
  2. Hoe gezond is jouw slaap?
  3. Je slaapritme
  4. Je slaapcentrum
  5. Slaap en piekeren
  6. Slaap en inspanning
  7. Leefstijl en slaap
  8. Slaapmedicatie
  9. Slaaprestrictie en stimuluscontrole

  Duur Prijs
  9 weken € 270

  Opmerkingen:

  • De duur van het eHealth traject is indicatief. Dit hangt namelijk af van de regelmaat waarop de opdrachten worden klaargezet. Soms is het goed om elke week een nieuwe opdracht klaar te zetten, maar elke 2 weken kan ook.
  • Je krijgt met een eigen account toegang tot de online behandelomgeving van Embloom
  • Wil je tussendoor toch een sessie beeldbellen met je psycholoog? Dan kan je een losse sessie in de online agenda plannen. De prijzen staan in onderstaande tabel.
  • Meer weten? Neem gerust vrijblijvend contact op met een van de online psychologen via email, Whatsapp, of bel ons op +31683878774.

  Prijzen extra losse sessies

  Consult Minuten (directe tijd*) Prijs (btw-vrij)
  Behandelsessie 45 € 131
  Intake 60 € 164

  *naast directe tijd besteden psychologen ook indirecte tijd aan een sessie. Denk aan voorbereiding en rapportage. Dit wordt niet apart in rekening gebracht, maar staat wel vermeld op de factuur. Dat is een eis van de zorgverzekeraars.