Last van chronische stress of dreigende burn-out?

Nieuw aanbod

Stroomlijn biedt een nieuwe effectieve blended training: "Rust, Focus & Balans". In deze kortdurende individuele training leren mensen om al in een heel vroeg stadium stress-gerelateerde klachten bij zichzelf te herkennen, begrijpen en te reguleren.

De training "Rust, Focus & Balans" is gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke inzichten op het gebied van chronische stress, gecombineerd met onze praktijkervaringen in het behandelen van millennials en gen Z's.


Voor wie?

In deze training leren jonge volwassenen de subtiele signalen van chronische stress herkennen, begrijpen en aanpakken. Zo kunnen ze zelf de regie pakken over de gevolgen van externe stressbronnen in hun drukke leven

De training is ontwikkeld door gezondheidszorgpsychologen dr. Kim van der Linden en dr. Ellen Klerks. Beiden zijn gepromoveerd op de samenhang tussen stress en mentale klachten.

We leggen uit wat chronische stress is, hoe dit in je lichaam ontstaat en hoe je dit bij jezelf kan herkennen. Ook wordt stilgestaan bij het effect van chronische stress op je fysieke en mentale gezondheid.

In het tweede deel van de training wordt uitgelegd hoe je de negatieve gevolgen van chronische stress kan tegengaan. Al door enkele aanpassingen kan je ervoor zorgen dat je meer rust, focus en balans ervaart.Inhoud training

De training is gebaseerd op de principes van de Single Session Therapy (SST)'. Dit is een benadering binnen de psychotherapie die zich richt op het leveren van effectieve hulp in slechts één sessie, met als doel om onmiddellijke ondersteuning, inzicht en strategieën te bieden.

Er wordt gewerkt met een combinatie van CGT, Acceptance & Commitment Therapy en Oplossingsgerichte Therapie.De focus ligt dus op snelle, resultaatgerichte interventies, zonder uitgebreide verkenningen of langdurige traject.

Tijdens de sessie werken psycholoog en trainee 1 op 1 nauw samen om knelpunten te identificeren, de onderliggende oorzaken te begrijpen en concrete oplossingen of coping-strategieën te bedenken.

De training wordt aangeboden in combinatie met een speciaal hiervoor ontwikkelde ehealth module. Deze is gericht op psycho-educatie, uitleg door middel van casuïstiek en interactieve opdrachten. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere: leefstijl en ontspanning, mindfulness (aandachtsoefeningen), omgaan met prestatiedruk, perfectionisme en zelfcompassie.


Aanmelden

Om jezelf of een patiënt aan te melden voor deze training stuur je een mailtje naar stroomlijn@onlinepsychologie.nl.

Voor deelnemers aan het ZORROO programma geldt een speciale verkorte wachttijd (< 2 weken) en gereduceerd tarief. Verwijzen kan dan eenvoudig via Zorgdomein.